Veelgestelde vragen

 • Algemeen
  • Wanneer is de praktijk geopend?

   De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur.

   Op woensdagmiddag zijn Dr Schouten en Dr Kramer afwezig.Op donderdagmiddag zijn Dr Berden en Dr Siderakis afwezig.

 • Medisch
  • Ik denk dat ik een blaasontsteking heb

   Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft kunt u uw urine brengen op de praktijk. Voor het controleren van uw urine hoeft u geen afspraak te maken bij de huisarts.  U kunt uw urine bij de balie afgeven tussen 8.00 en 11.00 's ochtends.

   Bij voorkeur onderzoeken wij ochtendurine die niet ouder is dan 2 uur. Als u uw opgevangen urine niet direct door ons kan laten nakijken moet u de urine in de koelkast bewaren (maximaal 12 uur).

   U kunt uw urine opvangen in een schoongemaakt potje met goed sluitend deksel of u koopt een potje bij uw apotheek of drogist.

    Vermeldt u duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje met urine.

    Vanaf 13.00 in de middag kunt u bellen voor de uitslag van uw urine. Als uit het onedrzoek blijkt dat u een blaasontsteking heeft dan is deze uitslag ook al besproken met de huisarts en is er eventueel al een recept verstuurd naar uw apotheek.

    

  • Ik denk dat ik een wrat heb

   Een wrat moet eerst bekeken worden door uw huisarts, zodat uw arts kan beoordelen of het om een wrat gaat en wat de beste manier is om de wrat te behandelen.

    

   Vaak kan een wrat behandeld worden met stikstof. Hiermee wordt de wrat bevroren en moet de wrat vanzelf verdwijnen. Mocht de wrat niet na de eerste behandeling zijn verdwenen, dan kunt u na twee weken de wrat nogmaals laten aanstippen.

    

   De wrat(ten) kunt u laten aanstippen door de assistente op de behandelkamer. Hiervoor moet u van te voren een afspraak maken.

  • Ik heb wormpjes in mijn ontlasting.

   Als u kleine witte wormpjes (aarsmaden) in de ontlasting ziet, hoeft u geen afspraak te maken bij uw huisarts.

   U kunt bij uw apotheek of drogist een wormenkuur (mebendazol 100mg) kopen. Deze kuur bestaat uit 2 tabletten. De eerste tablet neemt u gelijk in en de tweede na 14 dagen. Dosering is voor volwassenen en kinderen gelijk. In de zwangerschap mag er geen wormenkuur gebruikt worden.

   Aangeraden wordt om het hele gezin te behandelen en goede hygiëne in acht te nemen.

  • Ik heb een tekenbeet.

   De teek zo snel mogelijk na ontdekking verwijderen. De teek met een tekenpincet zo dicht mogelijk op de huid vastpakken. De teek met een draaiende beweging voorzichtig uit de huid trekken. Het is niet erg als er een klein stukje van de teek achterblijft in de huid. Na verwijderen de huid ontsmetten met alcohol of betadine. Noteert u de datum waarop u de teek verwijderd heeft.

   Het is normaal dat de huid na het verwijderen van de teek een beetje rood is. Dit moet na een week verdwenen zijn. Wordt de plek groter of krijgt u koorts neem dan contact op met uw huisarts. Het is mogelijk dat u enkele maanden na de beet pas verschijnselen krijgt, ook dan moet u contact opnemen met uw huisarts.